• Korg VOLCA Modular - Sintetizator Korg - 2

KORG Volca Modular - Sintetizator

800,00 lei
Ai gasit o oferta mai buna?
cu TVA
VOLCA-MODULAR
Cantitate

Adauga la lista dorintelor

Vei fi notificat printr-un email cand va scadea pretul la acest produs. Trimite
Compara

redeem
Cumparand acest produs online, poti acumula pana la 80 puncte de loialitate . Cosul de cumparaturi contine un total de 80 puncte ce pot fi transformate intr-un voucher de 16,00 lei .


Am o intrebare!

  Plata in rate

Poți plăti în rate cu un card de cumpărături Raiffeisen, Star BT sau BRD Finance. Detalii aici!

  Politici de livrare

Îți oferim livrare gratuită prin curierat rapid pentru orice comandă de peste 299 RON.

  Garantie

Unde este aplicabil, oferim o garanție de 24 de luni pentru orice defect de fabricație.

Un sintetizator analog semi-modular care face sinteza modulara mai accesibila si mai usor de inteles ca oricand.

Crearea de noi sunete care nu exista in lume este un vis nesfarsit care este in desfasurare inca de la nasterea instrumentelor muzicale electronice. Acest vis a evoluat si s-a extins odata cu dezvoltarea unor dispozitive noi si unice pentru productie muzicala.

Popularitatea sintetizatoarelor modulare in jurul lumii a generat interes si surescitare cu privire la asa numitul "West Coast style" al sintezei, care deviaza de la standardele sintezei traditionale.

The compact body of this volca synth features eight modules and 50 patch points. While learning the basics of a modular synth, you can use popular features of the volca synthesizer line to control a unique and different flavor of analog sounds.

 

 

Un synth analog alcatuit din module

volca modular este un sintetizator semi-modular compus din module synth analog independente, efecte digitale si un sequencer. Fiecare dintre module a fost atent ales pentru capacitatea sa de a fi de sine statator. Modulele sunt conectate intern astfel incat sa se poata produce sunet chiar inainte de a folosi cablurile cu pini incluse in pachet, iar routing-ul este indicat de linii albe pe panou. Conexiunile modulelor prin cablul cu pini are prioritate fata de conexiunile interne, care sunt astfel in bypass.

 

SOURCE:

Acesta este alcatuit dintr-un carrier VCO triunghi si un modulator. Armonicele complexe generate de modulatia FM sunt trimise printr-un circuit wave folder pentru a genera armonice suplimentare si astfel producand un sunet distinctiv. Acest modul este important in determinarea caracterului de baza al sunetului la volca modular.

FUNCTIONS:

Aceasta sectiune este alcatuita din doua generatoare (envelope) de functii. Pe langa un generator AHR cu attack, hold si release, un generator Rise-Fall este disponibil, de asemenea cunoscut ca generator slope, care nu doar ca aplica variatii in timp sunetului, dar iti permite de asemenea sa folosesti un patch de la end trigger out inapoi in trigger in ca o bucla, si astfel se poate folosi precum un VCO sau LFO.

WOGGLE:

Acesta este un generator de semnal randomizat care contine un circuit sample & hold care foloseste pink noise ca sursa. Acesta prezinta doua iesiri care ii permit sa redea sunet noise randomizat fie stepped, fie smooth.

SPLIT:

Acest modul distribuie o intrare catre doua iesiri. Poate fi folosit de asemenea invers, combinand doua semnale de control sau audio in unul singur.

DUAL LPG:

Acesta este alcatuit din doua circuite low-pass gate. Tipic pentru stilul de sinteza West Coast, modulul contine un filtru si un amp, care permit volumului si parametrului brightness ale sunetului sa varieze impreuna.

UTILITY:

Acesta este un modul de mixing scaling care combina doua semnale in diferite moduri. Poate mixa nu doar semnale audio, dar si semnale de control, de asemena poate atenua sau inversa acele semnale.

SPACE OUT:

Acesta este un modul stereo care aplica un efect similar cu cel de reverb semnalului audio.

SEQUENCES:

Acest modul este conectat la sequencer-ul intern. Poti seta tempo si selecta diferite diviziuni ritmice ale caror semnal de iesire sa treaca prin gate counter.

O fuziune a stilului West Coast in format volca

Sintetizatoarele analogice in care un oscilator simplu, precum un saw wave sau square wave, este modificat de un filtru sunt cunoscute ca "East Coast style" datorita originii lor, respectiv producatori americani renumiti. Sintetizatoare incadrate in acest stil, precum MS-20, au continuat sa evolueze inspre telul de a fi folosite in multe genuri muzicale mainstream, asadar au fost echipate cu claviaturi pentru interpretare. Sunetele acestora sunt notabile pentru filtre care taie prin mix si prezenta ampla, si pot fi auzite in multe melodii celebre.

Sintetizatoarele incadrate in "West Coast style" au evoluat intr-o directie cu totul unica si diferita. Urmarind libertatea inerenta instrumentelor muzicale electronice, acestea aveau la baza oscilatoare precum modulatie FM care genera numeroase armonice si foloseau semnale complexe si aleatorii de control si circuite low-pass gate pentru a ajusta caracterul tonal si volumul, asadar o mica miscare a unui potentiometru putea transforma dramatic sunetul. In timp ce potentialul lor este recunoscut, sunetul rezultat si schimbarile acestuia erau dificil de anticipat, ceea ce a dus la folosirea acestor sintetizatoare mai mult in roluri experimentale.

Datorita acestor motive, produsele hardware de acest fel au fost putine la numar. Totusi, in ultimii ani popularitatea sintetizatoarelor modulare a tot crescut, de exemplu Eurorack, precum si instrumente plugin pentru DAW care au reinviat aceste sintetizatoare clasice de mult apuse. Aceasta tendinta mondiala de a imbratisa sunete interesante a primit atentie reinnoita care se rasfrange si asupra sunetelor de acest stil.

Incepand de la analog si adoptand liber toate elementele, inclusiv FM si PCM, seria volca s-a concentrat de asemenea la aceasta tendinta. Iar acum, acest sunet distinctiv "West Coast style" a fost adaugat seriei KORG volca.

Patching inseamna posibilitati infinite

Modulele din volca modular se pot conecta intre ele folosing cablurile cu pini si permit o gama larga si diversa de combinatii. Carcasa compacta a acestei unitati iti pune la dispozitie 50 de puncte de patch. Intrarile si iesirile au coduri de culoare pentru a putea fi recunoscute dintr-o privire, iar semnalele sunt de asemenea marcate cu simboluri care indica audio, control, gate sau trigger. In mod normal fiecare semnal este conectat in functie de menirea sa, dar la volca modular fiecare nivel al semnalului este universal compatibil cu fiecare dintre module, si astfel permite posibilitati necunoscute sa iasa in fata prin patching, posibilitati care sfideaza bunul simt. Douazeci de cabluri cu pinuri sunt incluse in pachet, de asemenea in pachet se gaseste o foaie de referinta care explica fiecare patch point si iti pune la dispozitie exemple elementare de patching.

Tip sintetizator
Analog
Tip Claviatura
Multi-touch
Polifonie (max.)
1
Tip sinteza
Analog
Secventer
16 pasi
Intrari audio
1x Jack mic (3.5 mm)
Iesiri Audio
1 x Jack mic stereo (3.5 mm)
Lungime
19.3 cm
Latime
11.5 cm
Inaltime
4.5 cm
Greutate
0.37 kg

Coduri Specifice

chat Comentarii (0)

16 alte produse in aceeasi categorie: