product

„Copilul albastru” - Aranjorul profesional la un preţ de buget

Pentru muzicieni, compozitori, interpreţi şi prezentatori, Pa500-ul interactiv este partenerul muzical perfect. Ca şi fraţii lui mai mari – Pa800, Pa2XPro şi Pa3X – Pa500 se foloseşte de tehnologia noastră RX (Real eXperience – eXperienţă reală) pentru a livra un sunet fără precedent pentru un aranjor. Având în vedere caracteristicile exclusive de la Korg, precum Dual sequencer-ul XDS, interfaţa intuitivă TouchView, gamele cu sfert de ton accesibile imediat şi joystick-ul pe 4 poziţii pentru o articulare reală, singurul lucru care lipseşte este un preţ mare.

Sunet uluitor

Totul începe cu sunetul.  Bazat pe motorul EDS (Sinteză de definiție crescută) prezent și la M3, Pa800 și Pa2Xpro, Pa500 prezintă 80 de note de polifonie, precum și o calitate extraordinară a sunetului. Peste 880 de tonuri complet editabile sunt gata încărcate (inclusiv un întreg set de tonuri GM (General MIDI) și 56 de seturi de tobe), reprezentând o gamă completă de instrumente muzicale din aproape toate genurile, fiecare dintre acestea explodând de profunzime, nuanță, subtilitate, acuratețe și bogăție. Suprafaţa rezervată utilizatorului poate conţine până la 128 de tonuri şi 64 de seturi de tobe create de utilizator.

 Efecte pretutindeni

Mulți ani de-a rândul, stațiile de lucru, sintetizatoarele și studiourile de înregistrare digitală de la Korg au inclus efecte la o calitate de studio ieșite din comun. Urmând tradiția, Pa500 vine echipat cu 4 procesoare stereo, plus un EQ semi-parametric final pe 3 benzi ce conține o bogăție de efecte, de la reverb-uri pline și delay-uri fantastice până la efecte de modelare ca cele pentru chitară din legendara serie REMS de la Korg – cu totul 124 de efecte. Și veți aprecia EQ-ul separat pe 3 benzi pentru fiecare track, cu care veți putea da formă tonului pentru a obține sunetul perfect.

 Făcut cu stil

Nu încape îndoială: programarea stilurilor de la Korg este una de talie mondială. Pa500 vă oferă un set de stiluri de primă clasă, programate de unii dintre aranjorii cei mai buni din lume, fiecare dintre aceștia lucrând la părțile la care se pricep cel mai bine. Rezultatul se traduce în peste 320 de stiluri gata încărcate, care asigură un realism și un detaliu de neegalat, oferind, practic, orice, de la picking (ciupituri) de bun gust pe chitară, un bas solid și un groove de tobe sau o secție ritmică de R&B puternică și până la o orchestră completă! Stilurile urmăresc încadrarea dv. în timp, direcția impusă de voce și schimbările de acorduri pentru a crea în timp real o interpretare muzicală uimitor de bine definită. Beneficiind de până la 8 părți, 4 variațiuni, 3 intro-uri/numărători de intrare, 3 fill-uri/break-uri și 3 finaluri, fiecare stil constituie un mediu muzical complet. Părțile adiționale sau „riff-urile” pot fi secvenționate și declanșate în timp real, folosind Pad-urile cărora li se pot atribui diverse funcții. Caracteristicile avansate, cum ar fi Start/Stop sincronizat (Syncro Start/Stop), Fade In/Out, Pad-urile cărora li se pot atribui diverse funcții, tempo pe bază de apăsare (Tap Tempo) și Basul manual (Manual Bass) vă permit să adăugați în mod spontan note profesionale și de o complexitate deosebită interpretărilor dv.

 Modul chitară

Nu a fost niciodată ușor să creezi părți de chitară convingătoare de pe un sintetizator – până acum! Atunci când compuneți o parte de chitară pentru stilul dv., puteți alege un acord, poziția capodastrului, și să transformați efectiv claviatura în corzile necesare acordului, pentru a beneficia de pattern-uri (tipare) de picking, strumming, choke-uri, slide-uri, hammer-on-uri și alte artefacte specifice cântatului la chitară. Rezultatul este uimitor. Iar cel mai bun lucru este faptul că Pa500 poate îmbunătăți automat track-urile de chitară ale fișierelor MIDI standard deja existente.

Și acum cu toții împreună

Doriți să schimbaţi tonuri rapid? Patru butoane STS (Setări pentru o singură atingere) vă permit să aveţi până la 4 sunete împărţite şi aranjate de-a lungul claviaturii şi să comutaţi între ele instant, apăsând un singur buton. Atribuirile STS pot fi salvate independent pentru fiecare stil. Fiecare dintre cele 256 de setări de Performance (performanţă, interpretare) poate să încarce instantaneu stilul, tonurile, efectele, tempoul, cheia sau gama folosite la o anumită melodie.

 Scenarii pentru un Sequencing creativ

Pe lângă tradiționalul sequencing de staţie de lucru de tip „un singur track la un moment dat”, sequencer-ul de fundal vă permite să compuneți melodii rapid și ușor, înregistrând simultan mai multe părți create pe baza unui stil. Nu trebuie să fiți un programator cu diplomă – chiar și începătorii pot scrie melodii în câteva minute. De fapt, nici măcar nu e nevoie să cântați! Folosind funcția de Editare/Introducere a pașilor (Step Edit/Entry), puteți, pur și simplu, să scrieți schimbările de acorduri, fill-urile și schimbările de stil în modul gradual (step-time) – un mare pas înainte pentru aranjori și pentru cei care nu cântă la orgă. Această abordare rapidă a programării este foarte folositoare și în studio la crearea unei muzici de fundal profesionale, care să sune excelent, pentru reclame, film, materiale video, multimedia sau aplicații internet. Sequencer-ul conferă o putere enormă de editare – puteți chiar să editați parametrii tonali ai fiecărui track.

Distracție non-stop

Cu ajutorul Dual Sequencer-ului XDS de la Korg, un sequencer poate încărca în timp ce celălalt redă, iar un cross fader de tip DJ poate face trecerea între ele, asigurând o reprezentaţie muzicală continuă, fără întreruperi. Pa500 poate reda fișiere SMF (Standard Midi File), fișiere Karaoke și GM (General MIDI) – și e capabil să afișeze versuri în cele mai populare formaturi karaoke. Există şi o funcţie practică de Marker ce vă permite să săriţi direct la o anumită poziţie din melodie: puteţi fixa marker-ele folosind sequencer-ul intern (sau folosind unul dintr-un software de pe calculator – formatul marker-ului este standard), pentru ca apoi să vă remixaţi melodiile preferate în timpul unei reprezentaţii live pentru un plus de spontaneitate.

 Dosar de melodii (SongBook) extins

Dosarul de melodii SongBook, un element foarte interesant, a fost dezvoltat pentru a vă face viața mai ușoară atunci când cântați live. Dosarul de melodii este o bază de date muzicală, în întregime programabilă de către utilizator, ce conține toate setările necesare pentru a reda o anumită melodie. Trebuie doar să căutați melodia pe care doriți să o redați în funcție de titlu, gen, artist, tempo etc., și să apăsați „play”. Fiecare intrare în Dosarul de melodii va încărca instantaneu toate setările pe care le-ați salvat pentru a putea cânta perfect melodia respectivă: sunete, stil, interpretare, volume, track-uri oprite, setări de efecte, Editare ușoară (Easy Edit), setări STS, master pentru transpoziție (Master Transpose) și altele. Această caracteristică muzicală indispensabilă este unică pentru Korg.

 Mai puțin înseamnă mai mult

Cu toată puterea tehnologică înglobată în el, era vital ca Pa500 să fie ușor de înțeles și de folosit. Dar am mers chiar mai departe, creând un instrument care să ofere o experiență intuitivă, muzicală, rapidă și pe înțelesul tuturor. Cu ajutorul uimitorului nostru afișaj TouchView, puteți pur și simplu să gândiți, să vedeți și să atingeți panoul pentru a avea un control ușor și intuitiv. Pentru ca muzicienii de orice nivel să poată crea rapid o muzică fantastică, am conceput două moduri pentru interfață: Ușor (Easy) și Expert. Modul Easy arată doar elementele esențiale prin intermediul unor pictograme luminoase, aldine – lucru folositor începătorilor sau pentru situațiile când se cântă live – în timp ce modul Expert oferă control deplin asupra editării. Iar dacă aveți nevoie de mai multe informații, verificați sistemul de ajutor contextual încorporat – în oricare dintre cele 7 limbi! Pe lângă cele 61 de clape sensibile la apăsare, Pa500 este dotat cu un joystick pe 4 poziții, precum şi un comutator, un slider (buton glisant) şi o mufă pentru pedale cărora li se pot atribui diferite funcţii, dar și cu 4 pad-uri care asigură uneltele ce vă vor condimenta prestația prin schimbarea setărilor de efecte, adăugând sau oprind anumite părți, încetinind tempo-ul sau chiar adăugând un solo, arpegiu sau un riff de fundal „mini-secvenționat”. Nimic nu stă între dv. și prestația dv. profesională.

 Salvați pentru mai târziu

Pe lângă faptul că vă oferă o conexiune USB/MIDI pentru conectare la calculator în scopul mutării sau salvării datelor, Pa500 Oriental poate, de asemenea, să citească și să salveze date și de pe card-urile de memorie SD/MMC pentru acces instantaneu la datele dv. personalizate, fișierele sau melodiile MIDI. Panoul din spate este prevăzut și el cu MIDI (intrare, ieșire), intrări (1, 2) și ieșiri (stânga, dreapta) audio, plus o conexiune pentru o pedală de surdină căreia i se pot atribui şi alte funcționalități, căşti.

 Toate într-unul singur

Înăuntru se ascunde un sistem de sunet full stereo, cu 2 difuzoare cu con dublu, într-un compartiment de tip bass reflex, pentru a obține cel mai bun sunet într-un spațiu redus. Pa500 conține absolut tot ce are nevoie și este ușor de transportat, fie că vă grăbiți să concertați în fața unui public de orice dimensiuni, să cântați împreună cu prietenii sau să-i învățați noua melodie pe ceilalți membri ai trupei. N-am fi putut să facem totul mai distractiv decât atât, oricât ne-am fi chinuit. Păstraţi-vă Pa500 mereu nou, efectuând constant upgrade-uri pentru sistemul de operare. Aceste update-uri disponibile gratuit pentru descărcare pe situl www.korgpa.com vor avea grijă constant ca investiţia dv. să fie protejată.

 Specificaţii:

Claviatură: 61 clape cu velocitate

Sistem: OPOS (Objective Portable Operating System – sistem obiectiv de operare portabil) şi tehnologie RX (eXperienţă reală) — Multitasking, funcţie de încărcare în timp ce se cântă — sistem de operare actualizabil — SSD hard-disk Solid State

Generator de tonuri: Korg EDS (Extended Definition Synthesis – sinteză de definiţie extinsă), 80 sunete, 80 oscilatoare — filtre cu rezonanţă — EQ pe 3 benzi pentru fiecare track

Efecte: 4 sisteme multi-efect stereo digitale — 124 tipuri de efect — EQ final pe 3 benzi semi-parametric 

Sunete: Seturi de tobe: 882 sunete, inclusiv un pian stereo şi sunete compatibile cu GM de nivel 2, 56 seturi de tobe — Spaţiul utilizatorului: 128 sunete, 64 seturi de tobe — control în timp real: slider căruia i se pot atribui funcţii, comutator — editare în întregime a sunetelor şi seturilor de tobe

Stiluri: Mai mult de 320 de stiluri gata încărcate, hard SSD rezident, complet reconfigurabil — până la  448 locaţii disponibile pentru stiluri — 64 stiluri pentru utilizator — 8 track-uri pentru stiluri, 4 setări la o singură atingere (Single Touch Settings) şi o performanţă de stil pentru fiecare stil — track de chitară, NTT paralel şi fix — compatibil cu seriile „i” vechi  şi stiluri în formatul seriilor Pa — înregistrare de stil în mai mulţi paşi, funcţii de editare a track-ului sau event-ului — controale pentru stiluri: 4 variaţiuni, 3 fill-uri, 3 intro-uri, 3 finaluri, Start/Stop sincron, Tempo/Reset pe bază de atingere, Fade In/Out, inversiune a basului, bas manual, Tempo Lock, memorie, acompaniament/volum balansat pentru track-uri în timp real, amuţire a acompaniamentului, mapare pentru tobe, atribuiri pentru toba mică şi toba mare, Single Touch

Performanţă/STS: 256 locaţii pentru performanţe în timp real — STS: memorare a setărilor track-urilor în timp real, până la 4 x 512 stiluri, până la 4 x intrări în Dosarul de melodii — toate programabile

Track-uri în timp real: 4 track-uri de orgă (Upper 1, 2, 3, Lower) — 4 track-uri de Pad

Song Play (redarea melodiilor): player de sequencer dual cu XDS Crossfade patentat — 2 sequencere cu selector separat şi controale pentru Start/Stop, Home (întoarcere la meniul principal), Rewind (derulare înapoi), şi Fast Forward (repede înainte) — control de balans — versurile pot fi afişate pe ecran — marker-e — funcţie Jukebox (Tonomat) — compatibil cu SMF (format 0 şi 1)

Sequencer: funcţii pentru înregistrare rapidă (Secvenţă de fundal Backing Sequence), multitrack şi Step Record (înregistrare în paşi) — sequencer cu toate caracteristicile — 16 track-uri — până la 110000 de event-uri — format nativ SMF

Dosar de melodii SongBook: bază de date muzicale pe deplin programabile, bazată pe stiluri, SMF, Karaoke, cu moduri de selectare automată a redării stilului şi melodiei — liste personalizate programabile de către utilizator — opţiuni de filtrare

Compatibilitate: modelele seriei "i":  stiluri — seria Pa: stil, performanţă, program/sunet, melodie, SongBook (Dosar de melodii), pad

Multi Pad: 4 pad-uri ce pot fi atribuite + buton de stop, funcţie de înregistrare pentru pad

Sistem de ajutor: Hipertextual, contextual, multilingv

Controale generale: volum master, balans pentru volum Acc/Seq în timp real, Ensemble (ansamblu), transposer pentru octavă, master transposer, schimbător de stil, gamă arăbească cu sferturi de ton, gamă personalizată de utilizator memorată intern Performanţă/STS — controller-e în timp real: Joystick (pitch + modulaţie), 1 slider şi 1 comutator cărora li se pot atribui funcţii, rotiţă selectoare, Up (sus) / +, Down (jos) / - , split (împărţire) pentru claviatură.

Intrări de control: pedală de surdină, pedală/footswitch cu funcţii ataşabile

Ieşire analog: mufă nebalansată Left (stânga)/Mono, Right (dreapta), căşti

Intrare analog: 2 mufe de intrare de linie nebalansate

MIDI: conectori MIDI standard In (intrare), Out (ieşire) – de la USB la MIDI, folosind portul USB — atribuire pe track individual - 8 setări MIDI programabile de utilizator

USB: 1 conexiune USB (1.1 full speed)

Slot pentru card: acceptă SD (Secure Digital) Card şi MultiMedia Card (MMC)

Afişaj: 320 x 240 pixeli, touchscreen grafic monocrom TouchView

Amplificare: 2x15W, EQ fix

Difuzoare: 2 difuzoare cu con dublu într-o cutie Bass Reflex

Alimentare: alimentator extern pe 12V curent continuu (inclus)

Consum: 15W

Dimensiuni: 1074mm / 42,2" (L) x 404mm / 15,9" (l) x 183 / 7,5" (î) mm / inch fără stativ

Greutate: 9,9 kg / 21.8 lbs

Accesorii: manual, alimentator, stativ note, CD-ROM

Acest produs nu se mai afla in oferta noastra curenta.

Cod produs: PA500
Comanda acest produs telefonic la
021 456 1290, 0732 222 388, 0723 517 358
Tip
Sintetizator-aranjor
Numar clape
61
Tip claviatura
Clape usoare
Sinteza
EDS (Enhanced definition synthesis)
Numar sunete
880 +
Numar stiluri
320 +
Conexiuni pedala
Damper, Pedala/switch asignabil
Iesiri
Jack S(mono)/D
Intrari
Jack S(mono)/D
Display
Touchview 320x240
Greutate
9.9 kg
Optiuni (pedale)
PS-1, DS-1H, XVP10, EXP2
Sistem amplificare
2 x 15w
Medii stocare
Card SD (pana la 2 GB, nu este inclus)
Dimensiuni
1074 x 404 x 183 mmProduse similare