Mania clapelor mici

  • No Comments
 
06__microKEY-61_connection_image_634678988406190000
 

Korg mai mult ca oricare alt producător ia claviaturile tip micro în serios, având atât controllere midi (microKEY) cât și piane, clape aranjor, workstation-uri. Vorbim aici de produse precum microArranger, microPiano, microStation, microSampler, microKorg, micro etc și MS20 mini.

Iar cu toate că fenomenul ia amploare atât la noi dar mai ales în afară mă trezesc că trebuie să răspund la următoarea întrebare din ce în ce mai des:
”Dar… de ce are clape mici?”

Pentru că e mai bine așa… în anumite cazuri :)

Korg nu scoate produse precum Kronos, Kross sau King Korg în acest format pentru că acele clape sunt concepute ca instrumente principale ale căror clienți sunt de regulă … clăpari.

Toate produsele ce au claviatură micro au fost mai mult proiectate pentru:

  1. chitaristul (sau orice alt instrumentist) care vrea să-și tragă singur linii de clapă. Cel căruia nu i-a dat niciodată profesoara de pian cu rigla peste mână că nu folosea poziția ”cuprinsului unei protocale” pentru că oricum nu a luat o lecție de pian în viața lui.
  2. Clăparul care dorește un instrument puternic și foarte portabil. Produsele din seria micro sunt excelente clape secundare, insesizabile la transport. Ba chiar un microkorg XL încape în husa clapei tale principale și e atât de mic încât poți să-l consideri modul de sunet dacă vrei și să-l folosești cu orice controller dorești.
  3. oricine nu dispune de foarte mult spațiu. Un microKEY61 ocupă aproape la fel de mult spațiu ca un controller generic cu 37 de taste. Biroul tău va fi foarte fericit.

Iar cum niciodată nu trebuie să-ți întinzi degetele prea mult pentru a ajunge la octavă n-ai cum să nu observi avantajele chiar dacă te gândești la un mic controller pentru birou, un pian la care să poți cânta în timp ce te plimbi prin casă sau un workstation care este mai ușor de transportat ca o chitară electrică.

Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *